2010. február 26., péntek

Pancsos dolgok

Lassan jön a jóidő. (remélem :))Amint felmelegszik eléggé az idő végre megint pancsolhatnak a gyerekek.
Mi csináltunk olyan, mikor a gyerkőc még egész pici volt, hogy a nappali közepén, a habtapira tettünk egy pokrócot majd egy üres kismedencét - azt a 2hurkés fajtát. A gyerek kapott különféle méretű müanyag poharakat (egy régebbi buliból maradtak :)) és kissebb/nagyobb tálakat. Kapott mellé fél liter vizet egy üvegben. Innentől kezdve kb 40 percig tutira nem kell oda se néznem szinte :)
Tovább is fejlesztettük: az egyik habverőmet is elcsaklizta és kapott a vízbe egy kis babahabfürdőt. Óriási sikongatások és csapkodások közepette készítette magának a habokat. Bevallom ez vagy csak 2 éves kor fölött, vagy nagy nappalival rendelkezőknek ajaánlott. :) Kb. az egész nappalink habofröcskös lett.... Azóta a kádban vagy nyáron balatonon a kertben van ez a játék.
Kertben be lehet vonni a kicsicsit pl. a mosásba. Adjunk neki egy lavórt, bele pl. babasampon és mehetnek be a plüsik, babaruhák, zoknik....
A gyereknek kell kimosnia kézzel majd kiteregetni. Ez arra is jó, hogy megtanulja, hogy a tiszta ruhák nem a szekrényben teremnek. Számítsunk rá, hogy 2,5-3 éves kortól a gyerek tutira rámutat majd, hogy mi bezzeg mosógépet használunk másr rég :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése