2009. szeptember 30., szerda

Béna csirke

A játékosok két csapatra oszlanak, mindegyik csapatnál van 10 botocska, amelyek hossza 20-25 cm. Ezeket sorba a földre rakják, kb 40 centire egymástól - a végén egy elfektetett létra lesz belőle.
Maga a játék tulajdonképpen stafétajáték. A csapatok tagjai - a béna csirkék - sorba következnek. Minden játékos fél lábon végig kell ugráljon a botocskák felett anélkül, hogyakár egyet is megérintsen. Ha megérinti akkor újra kell kezdenie. Ha végigugrált a létrán, le kell hajolnia, és a tizedik botot fel kell szednie. Mindezt még mindig fél lábon. Aztán visszafelé ugrál, és a felszedett botot a kiindulóponton leteszi. Most újra indul és a kilencedik botot hozza le, majd a nyolcadikat és így tovább, addig amíg az összes bot nem lesz egy kupacba gyűjtve. Akkor a csapat köv. tagja gyorsan újra megcsinálja a lértát és máris indul. Ha egy játékos a lábával megérint egy botot, vagy véletlenül két lábra áll, mindig újra kell kezdenie a soron követlező menetet.

Változatok
1. Lehet úgy is játszani, hogy létrafokonként váltják egymást a játékosok és az a csapat nyer aki legelőszőr szedi fel a létráját.
2. Lehet az is feladat, hgoy váltott lábbal ugráljanak: az egyik csapat a bal lábán, a másik a jobb lábán. Ebben az esetben az a csapat lesz a nyertes, amelyiknek kevesebb hibapontja lesz. Ilyen esetben tehát pont jár a hibáért, nem kell újrakezdeni.
3. Lehet bárhol és bármilyen tárgyakkal játszani, tengerparton kavicsokkal, kagylókkal. Vagy beltéren kanalakkal például. Már ha van otthon 10 kanalunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése