2010. január 6., szerda

Tudsz ilyet építeni?

Kellékek
- különböző méretű és színű fa építő elemek (ilyen ugyebár mindenhol akad :)) - de mindig ugyanazok a kiválaszott darabok! Pl. sárga kocka, piros és zöld hasáb, kék háromszög, piros gömb
- 6 nehezségi fokra osztott kártyák
- dobókocka
- homokóra (pl. dm-ben lehet fogmosáshoz kapni, kb 300 forint)

A játék lényege, hogy a kártyákon a kiválasztott elemekből van felépítve valami. Pl. az 1-es nehézségi fokozaton csak egy piros téglalap van egy sárga kockára téve. De a hatos fokozaton már az összes elem szerepel és egy visoznylag nehezebb formát kell ábrázolni.
A játékosok dobnak, majd a dobott értéknek megfelelő nehézségi fokozathoz tartozó kártyák közül húznak egyet. Majd a 1 v. több homokórányi idő alatt kell kirakniuk a formákból azt amit a kártya ábrázol.

Kicsiknek - 2-3 éves kor között nem kellenek a kártyák, akkor elég ha mi csinálunk valamit és nekik le kell utánzni. Azonban 4 éves kor fölött a kártyákkal válik érdekessé.
Azoknak akik nem tudnak olyan jól rajzolni: építsük fel, fotózzuk le, majd nyomtassuk ki. Ha fekete-fehér, akkor lehet szinezni - speciel én ezt a gyerekre bízom :) Utána kb. egyforma nagyságú darabokra vágjuk és a hátoldalára felírjuk a nehézségi fokot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése