2010. január 9., szombat

Programajánló - Spárga tengeralattjáró

Olyan gyerekelőadás ahol a kicsiket is bevonják. Kivétel nélkül mindet! Belőlük lesznek rákok vagy kishalak akik megmentik majd a Vizivilágot VII.. Moszat királytól. VII. Moszat, az algák és a moszatok királya ugyanis el akarja foglalni egész Vizivilágot: annyira elszaparodnak a moszatok és algák, hogy ők fogják uralni a tengert! És ha ők elszaporodnak nem jut elég oxigén a halaknak és más tengeri élőlényeknek!
A gyerekeket (és felnőtteket) a víz alá segítik a varázssapkák amiket az Élhal-tól kapnak, tehát első kézből szemlélhetik a történéseket, illetve segíthetnek.

A mentésbe besegítenek a verebek is, van búvár veréb és Veréb Boldizsár által feltalált Spárga tengeralattjáró is. A búvár veréb szerepekre külön gyerekeket választanak, nekik bizonyítani kell, hogy alkalmasak: páros lábon kell ugrálni, kukacot kell a fából kihúzni és megenni (szines gumicukokukac :)) és még az izmaiknak is helyén kell lenniük. Ha minden feltétel teljesül akkor mehetnek a víz alá a tengeralattjáróval vagy az oxigénpalackokkal. (ELőbbi a veréb család fészkéből, utóbbi asványvizes palackokból készült)
A többi gyerek pedig köveket kap (szürke habszivacsból) amivel jóóóól meg kell dobálniuk Moszat Királyt!
Természetesen VII. Moszat Király nem nyerhet, a búvár verebek megfogják a kövek elől menekülő királyt és mindenki megmenekül :)

Nagyon aranyos, tényleg jól szerkesztett, még felnőttnek is élvezhető, szórakoztató darab. A zenét jegyző Nyeső Mari nagyon eltalálta a  hangokat, és aranyos átcsengések vannak egy bizonyos másik tengeralattjárótól :)
A jegyek általában min. 1 hónapra előre elkelnek, tehát ezt alaposan tervezni kell, elővásárolni a jegyet, nem csak úgy odamenni. Megéri :)
A Kolibri oldalán a jegyvásárlás számomra nem volt túl szimpatikus (adjam meg a bankártyaszámomat és tsai), viszont a jegy.hu oldalon keresztül lehet paypal. bankártya, mobilvásárlás vagy abaqoos alapon fizetni. Sokkal emberbarátabb és biztonságosabb, szerintem.

Kolibri Színház - Spárga Tengeralattjáró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése