2010. január 20., szerda

Maszkok

A farsang mostanában sokszor szól arról, h a drága csemete kibök egy jelmezt a boltban, szülök pedig kifizetik. Egyszer felölti a gyerek, majd megy a szekrény legmélyére. Jövőre már úgyis kinövi.
Nincs ebben sem rossz. Amikro a farsang csak egy ünnep az oviban akkor ez elég logikus lépés.

Én úgy gondolom a farsang szólhat a tavaszvárásról, az örömködésről, készülődésról, kis titokzatosságról is.
Ezért is jutott eszembe, hogy papírmaséból is készíthető maszk, amit aztán a csemete úgy díszít ahogy szeretne. Ezz tartósabb a sima papír verziónál és jobban is díszíthető, mert nagyobb súlyokat (pl. gomb, flitter, gyöngy) is elbír.
Első lépés a sima szemmaszk elkészítése.
Mivel nem fontos a tökéletes illeszkedés, vegyünk egy kerek lufit és fújjuk fel akkorára kb., mint a gyerekünk feje. Ez lesz az alap, amire a papírmaséből elkészül a maszk.
(Fázisfotók jönnek napokon belül!)
Kb. 1 napa alatt elkészül egy maszk. Nem kell sok réteg.
Lehet egyszerre többet is készíteni, hogy tudja a kölök váltogatni, attól függően milyen hangulata van :)

Februárban érdemes kisebb gyerekbulikat tartani a barátokkal. Ilyenkor nem kell nagy előkészület, elég sütni kb. 2 tepsi grissinit (vagy boltba megvenni :)), keverni egy kis salsat mártogatósnak (paradicsomos vagy avokadós verziót) és máris meg van oldva az uzsonna, netán vacsi. A rákészüles se legyen nagy, elég egy délután az ovi után, egy hétvégi délelőtt,....
Viszont minden bulin lehet témát felvetni: mindenki jöjjön olyan maszkban ami szerinte rémisztő/vidám/multaságos/....
Ha valakinek van türelme és affinitása hozzá ezeknek a buliknak az első 15 percében együtt is elkészíthetőek a maszkok.
Ilyenkor elég papírból előre kivágni a szemmaszkokat és a gumit vagy szalagot beletenni.
Ha a szalag/gumi befűzésének lyukát celluxal pár rétegben leragasztjuk majd azt lyukasztjuk ki, nem fog olyan könnyen elszakadni.
Ha olyan gyerkőcök akikkel hét közben is találkozunk meg lehet őket kérni, hogy bizonyos hozzávalókat ők is hozzanak. Pl .ha rémisztőmaszkos buli lesz, akkor találják ki mi lenne rémisztő és hozzák el, hogy fel lehessen ragasztani a maszkra.
A maszkok mellé készítsük ki az asztalra a filceket, ragasztót és kölönféle színes papirokat, alufoliát, maradék angyalhajat karácsonyról :), flitterek, gombok, gyöngyök, fonalmaradékok, tészták,....
Bátrabbak a festékeket is elővehetik :)

Ezt a ragasztgatós, festős, szinezős mókát általában már 1 éves kortól szeretik, tehát a kistesók is bevonhatóak. Bár tény, h rájuk jobban oda kell figyelni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése