2010. szeptember 7., kedd

Érzékelés - tapintás/hallás 2.

Az egyik legszenzációsabb dolog egy 4-5 hónaposnak, hogy felfedezi Ő is változtathat a világon! Ez az élmény elég hosszan képes lekötni őket. :) És mindez a látvány mellett hanggal is párosul az pedig már az önálló csoda!

2 igencsak hangos játék :)



Eme hatás elérésére volt két tuti bevállt játékunk.

Fogtam egy kis bevásárlózacskót és beletömködtem még sok másikat, hogy tele legyen, majd sokszoros csomóval bekötöttem a száját és visszavágtam a füleket. Tehát egy könnyen nyomkodható és rémesen zörgő labdát állítottam elő. Ritka nagy siker volt! Viszont hozzáteszem csak és kizárólag az AKTÍV felügyeletem mellett kaphatta meg a kölök.
Nagyon leleményesek a kölkök és simán kirághatják, téphetik, vagy elengedhetnek a csomók és akkor ezek a zacskók komoly fulladásveszélyt jelenthetnek!

A másik játék sem kevésbé idegőrlő. Vegyél egy félliteres flakont, idd ki a tartalmát, mosd el. Majd a lakásban fellelhető aprópénzeket szórd bele. 1-2 forintosok előnyben. Ha pénz nincs, a játszótérről felszedett gyöngykavics is tökéletes. Nagyjából 3/4ig érdemes tölteni, mert akkor már elég nehéz, hogy a gyerek ne kapja fel és ejtse a fejére (ezt azért figyeljük is!), viszont még arrébb tudja lökni - akár véletlenül is. Miután beletöltötted amit szerettél volna zárd le a kupakot. Én paranoid módon ragasztóval le is ragasztottam - az ördög nem alszik felkiáltással.

Ennek egy még brutálisabb változata amikor csak pár szem kavicsot, vagy pénzt teszünk bele és a gyerek szabadon rázhatja. Neki csodaszép zene, nekünk marad a ...-bona rész :)

1 megjegyzés:

  1. ez nálunk nagyon menő, ma is megvan
    de csinálok egy rózsaszínt is:-) köszi az emlékeztetést

    VálaszTörlés