2010. szeptember 5., vasárnap

Érzékelés - látás

Egészen apróságoknál állítólag a szem "beállítása" történik még. Nem mindig tudják értelmezni a szemük által közvetített képet, tanulnak még látni. Ehhez a folyamathoz kontrasztos képekkel tudunk hozzájárulni.
Minél nagyobb a kontraszt, annál érdekesebb. Nálunk az én régi fekete alapon fehér mintás kendőm volt egy időben a favorit. De van még sok lehetőség.

A méregdrága tükrös, mindenhova akasztható játékok helyett simán megteszi egy A4-es lapra nyomtatott elég nagy sakktábla, spirál, vasarely kép :) De komolyan. Akár netről, akár sk rajzolva percek alatt kész egy fekete - fehér kép. Nem fontos, hogy bármi is ábrázoljon. Én a rácsos ágy, vagy az utazóágy külső oldalára ragasztottam ezeket a képeket, hogy ne tudja letépni és megenni a gyerkőc. Igaz így az élmény is kicsit kisebb volt, de túlélte.
Az én gyerekem elég sokat volt szabadlábon - földön, illetve egy hatalmas ágyon. Mindkét esetben neki szemmagasságba a falra ragasztottam ezeket a képeket és pár hetente cseréltem, amikor láttam, hogy már nem érdekli.

De a legtutibb egy kockás anyagdarab! :)

(Egyébként semmi bajom a méregdrága, akasztható játékkal, sőt, kifejezetten szerettem azt az egyet ami volt. A fiam is. Csak viszonylag hamar megunta és akkor vehettem volna a következő, meg a következőt,.... :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése