2011. március 30., szerda

Óriáskockák és variációik

Készítsünk óriáskockákat. Nem is olyan nehéz. Az egyik verzió, hogy fogunk 2 kiürült tejes/gyümölcsleves dobozokat, lemérjük az alsó oldalát, ugyanennyit felmérünk az oldalán és ott levágjuk. Kimossuk őket belül, majd az egyiket a másikba csúsztatjuk és összeragasztjuk őket. De lehet kartonból megszerkeszteni és hajtogatni. A kép illusztráció, inkább 20-30 centisben érdemes gondolkodni.
A kocka oldalainak különböző színűeknek kell lenniük. Ez lehet festés, vagy dekorgumiból ragasztva, esetleg sima színes papírt ragaszthatunk rá.

Játék 1-2 éveseknek
Dobjunk a kockával és amilyen szín van felül olyan színű tárgyat kell keresni a szobában.

2-3-4 éveseknek
X darab olyan tárgyat kell mondaniuk amilyen a dobott szín

Variációk
  • Piciknek is jó már, ha a különböző oldalakra képeket ragasztunk. Pl. tanya, állatkert, város, szoba, könyvtár, stb. Ilyenkor onnan kell tárgyakat/állatokat/mozgásformákat mondaniuk amit dobtak
  • Nyelvtanuláshoz: a tanított nyelven kell a dobott színt mondani + X darab olyan tárgyat ami az adott színű. Ezt kombinálhatjuk képkártyákkal. Csináljunk minden színhez 10 darab kartonpapírt amire adott színű dolog képt ragasztjuk/rajzoljuk. Rendezzük csoportokba őket, lefordítva.  Amilyen színt dob a gyerek abból a kupacból kell húznia 3 kártyát és megmondania az adott nyelven a kártyán szereplő nevét. A kártyákat folyamatosan bővíthetjük. Egy idő után lehetnek érzelmek, cselekvések is a kártyákon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése