2009. december 13., vasárnap

Dísz gombokból


VAlahogy a gombok is olyanok, mint a fél pár zoknik: hajlamosak eltűnni a lakásban -a mosógép mögötti :)- fekete lyukban eltűnni. Legábbis 1-2. A maradék meg sosem elég a kabátra, ingre, bármire....
Ezeket a kósza gombokat nagyon jól lehet használni dekorálásra, legyen szó táskáról, ingről,....
Egy rendhagyóbb megoldás azonban a koszoró, vagy kisebb méretben a karácsonyfadísz készítése.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint venni egy tetszőleges hosszúságú (kicsit nagyobb legyen mint a készítendő dísz kerülete) fémdrót, sok-sok gomb, esetleg egy kúpfogó (vagy sima), és egy kevés szalag a tetejére.

Összeválogatjuk a gombokat, a gyerkőcünk kezébe nyomjuk a drótot és nosza rajta, lehet fűzni! Kiscsajok tuti rajongani fognak a feladatért, de azért sokszor a fiúk is könnyen bevonhatóak :) A dróttal nagyjából 3-4 éves kor táján tudnak már dolgozni. Kissebbeknek nem nagyon ajánlott.

A drótot bármelyik nagyobb barkácsáruházba be lehet szerezni. Érdemes a kert részen is körülnézni, mert van pl. kötöződrót is. Amelyik a legolcsóbb azt érdemes beszerezni. A minősége nem függ az árától.

A gombokat meg lehet venni akár a helyi röltexben is, de ha van valakinek ideje, akkor érdemes körülnézni a neten, vagy gomb nagykereskedeésbe menni. Pl. Hungarogomb (ha kell valakinek írok címet). Itt általában a bolti ár töredékébe kerülnek a gombok, visoznt jellemzően 50-100 darabos kiszerelésben vannak. De valószínúleg még gy is megéri ....


+1 ötlet
Nagyobb csoportoknak, ovi, barátok érdemes lehet a gombokat só-liszt gyurmából készíteni, majd megkérni a gyerekeket, hogy sima akrilfestékkel fessék be őket különböző árnyalatúra. A gomblyukakat hurkapálcával könnyű elkészíteni. Érdemes az előkészületeket már novemberben elkezdeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése