2009. június 26., péntek

Ki nevet a végén ... a kertben

Szükséges kellékek:
  • Megfelelő számú jelentkező, ideális esetben járni tudó kortól - járni tudó korig
  • egy nagy dobókocka - ezt lehet méretre vágott habszivacsból készíteni, kartonpapírból, de készen is lehet kapni egyik másik barkácsáruházban vagy játékboltban
  • a maradék habtapi - nálatok is megmaradtak és csak porfogó már? :) habtapi híján konyharuhák, textildarabok, kartonlapok, maradék csempék vagy bármi ami a fűbe letehető és kb. 35*35 centis
  • kert
  • minden játékos kezébe valami ami őt jelképezi és a helyére teheti amíg a kockáért megy :) babzsáktól a kisüveg vízig nagyjából bármi lehet. Egy kertes házban azt hiszem végtelen a lehetséges dolgok száma....:)
Rakjunk ki a habtapikbóla gyerkőcökkel együtt egy ki nevet a végén pályát, vagy annak egyszerűbb változatát - legyen benne kezdőpont minden játékosnak és hozzá tartozó ház. Mindenki válassza ki a "házát", majd dobjon a kockával. Aki a legnagyobbat dobja az kezd.
A bábuk helyett itt emberek vannak. Nekünk kicsi a család, tehát mindenki egyedül van és az nyer aki legelőször "hazaér". Amikor a kocka messze gurul akkor a minket jelképező tárgy kerül a helyünkre. Nagyobb társaságban lehet csapatokat is alkotni.
A szabályok természetesen megegyeznek az eredeti játékkal. A vicces benn a futkorászás, a nagy kockával dobálózás és ha jól tudnk dobni akkor a gyerekek tuti lefáradnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése