2009. június 16., kedd

Jó lenne azt mondani, hogy kreatívan. Viszont annyira elcsépelt fogalom lett az utóbbi pár évben... :( Tartalom nélküli, de jól marketingelhető, kapós, csicsás szócskává vált. Pedig véleményem szerint az egyik legfontosabb emberi tulajdonság. Kreatívnak lenni nem azt jelenti, hogy a hobbyboltokban megvásárolható alapanyagokat a legújabb magazin útmutatásai szerint felhasnzáljuk és újjongunk, hogy milyen kreatívak vagyunk.
Sokkal inkább azt a fajta hozzáállást amivel az Életet és a minket körülvevő tárgyakat szemléljük. Azt, hogy képesek vagyunk logikai úton tömöríteni információkat, kiszűrni a lényeget, elmondani a saját szavainkkal és felfedezni azokat a lehetőségeket amik még a körülöttünklévő világban rejtőznek. Meglátni az apró lehetőségeket, észrevenni a zacskó legoban a Madárvédő Golyókapkodót, a szívószálakban a festőeszközt vagy épp a nyakláncont, ....
Szeretném gyűjteni a tennivalókat, játékokat, feladatokat, érdekes site-okat amik segíthetnek a gyerekeket őszíntén kreatívvá tenni - bocsánat, pontosítok: előhozni belőlük és felszinen tartani a bennük lévő kreativitást :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése