2010. május 7., péntek

Kötéltánc

Az egyensúlyt sok játékkal lehet fejleszteni, íme egy közülük.
Vannak gyerekek akiknek egyszerűen nincs félelemérzetük. Még annyi sem mint a nagy átlagnak, pedig gyerekeknél az nem sok :)
A kicsit félénkebb, vagy a nagymozgásokban ügyetlenebb gyerekeknek jó játék ez.

Vegyünk két rekeszt és fektessünk közé egy pallót - szól az eredeti verzió. Kétlem, hogy minden lakásban/házban csak úgy elfekvőben lennének a rekeszek és pallók :)
Szóval vegyünk két széket. Viszont a palló kihagyhatatlan, tehát jöhet bármi a két szék közé, ami egyenes, merev és elbírja a gyerek súlyát. Ez lehet egy szekrény polca is.
Ez igazán a kicsi gyerekeknél jó játék, nekik és az anyukának is :) Anyuci megtanulja elengedni egyedül a gyereket (hiszen azért ott van, el tudja kapni ha kell könnyen :)), a gyereknek meg önbizalmat ad, ha látja, hogy az Anyja bízik benne, illetve maga a sikerélmény is sokat számít.

Persze ha úgy jön ki a lépés, hogy egy gyerek késő ősszel, télen tanul meg járni és felmászni dolgokra, akkor extrán jól jön ez a játék. Mire "kiszabadul" a gyerek a játszótérre és a megmászható, magas játékokra már lesz tapasztalata és ügyessége/bátorsága.

Ahogy nő a gyerek, vagy ügyesedik lehet bonyolítani: át kell lépni egy kispárnát, vagy tyúklépésben kell végigmenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése