2010. március 1., hétfő

Tematikus étkezés

Halmozzuk fel a különféle reklámújságokat és a gyerkőc válogasson ki egy téma köré csoportosítva élelmiszereket. Pl. zöldeket, vagy pirosakat,... Legyen benne lehetőség szerint zöldség, gyümölcs, lehet benn olyan aminek a csomagolása az adott színű. Ha nagyobb gyerek akkor ki is vághatja ezeket és egy rajzlapra felragaszthatja.
Amikor következőre boltba megyünk, előtte döntsük el melyik csoportosítás szerint szeretnénk másnap vagy a hétvégén enni. Hagyjuk, hogy a gyerek válassza ki. Az is jó, nagyobb gyerekekkel, ha ennek kapcsán elkezdünk beszélgetni a jó, értékes, értéktelen kajákról, a minőségről, a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjairól. (keresek majd linket valami jó összefoglaló oldalra ötletadónak).
Szóval, a boltban a gyereknek kell kiválogatni azt a típusú élelmiszert amiben megegyeztetek.
Ez arra is jó, hogy kialakul benne a tudat, hogy befolyással van arra mi kerül a szervezetébe. HA jobban belegondolunk ennek a tudatosulsára nem nagyon van lehetősége egy gyereknek: ez anyja főz, az oviban senki nem kérdezi mit enne szívesen, az iskolában a menza nem egy francia vendéglő ahol válogathat....
Persze amikor mi főzünk, gondolom ti is, megkérdezzük mit enne. Ez sok családban csak hétvégén van és limitálódik arra, hogy 1-2 féléből választhat.
Így viszont kicsi korban megtaníthatjuk, hogy tervezzen, előre gondolkodjon és felelősségteljesen döntsön arról mi jusson a szervezetébe.

Nem kétlem, lesznek érdekes menük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése